Opinie8 aug '12 10:26Aangepast op 8 aug '12 10:46

BNR Begrip | Victor's vertwijfeling

Auteur: Ewald Theunisse

Verbindersculturen hebben veel weg van porseleinkasten...

‘Sinds een jaar ben ik adjunct-directeur van een basisschool. Er moesten veel dingen veranderen. Ik ben gewend om snel besluiten te nemen: probleem analyseren, opties bekijken, keuzes maken en implementeren. Helaas heb ik niet de indruk dat dit gewaardeerd wordt. De leerkrachten, die aanvankelijk heel hartelijk waren (het team staat bekend om de gemoedelijke sfeer), houden steeds meer afstand. Na het laatste knoopje dat ik doorhakte ontdekte ik zelfs dat achter mijn rug dingen gesaboteerd werden. Ik voel me steeds meer alleen staan.’

Het lijkt er op dat je in een echte Verbinderscultuur (informeel, introvert, hoog-empathisch) terecht gekomen bent. Hier is overleg van het grootste belang. Als iedereen gehoord wordt en met iedereen rekening gehouden wordt, gaat alles geweldig. Ga je daaraan voorbij, dan kun je erop rekenen dat mensen zich gepasseerd voelen en daar kunnen ze, gevoelig als ze zijn, hoogst beledigd over zijn. Als je leiding geeft aan teams als deze, leer mensen dan eerst persoonlijk kennen en wees betrokken.

Geef iedereen de mogelijkheid om zich uit te spreken en betrek ze in het veranderingsproces zodat ze daaraan kunnen wennen. Uit je waardering voor hun bijdrage. Hou rekening met gevoeligheden en leg uit waarom iets niet kan als het niet kan. Zo oogst je de grootste waardering én maximale loyaliteit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen