Opinie29 okt '12 12:11Aangepast op 29 okt '12 16:51

BNR Begrip | Groepsdynamiek

Auteur: Ewald Theunisse

Stijlvoorkeuren van organisaties begrijpen is niet alleen handig bij fusies; ook als je een nieuwe werkkring zoekt!

In onze radiocolumn op BNR ging het vandaag over mislukte fusies. De meest voorkomende oorzaak: de betrokken organisaties hebben intern een totaal verschillende groepsdynamiek, het management is zich er niet van bewust en binnen de kortste keren botst het aan alle kanten.

Groepsdynamiek - de manier waarop mensen in een groep gezamenlijk geneigd zijn te denken, te handelen en te communiceren - is misschien wel de enige constante in organisaties. Dat komt enerzijds omdat mensen gewoontedieren zijn en anderzijds omdat nieuwkomers in hun eentje niet in staat zijn de dynamiek zomaar te veranderen. Ze passen zich daarom bewust of onbewust aan of ze vertrekken weer binnen korte tijd.

Wanneer je ergens gaat werken, is het goed om te weten wat de collectieve stijlvoorkeur van de organisatie, of toch minimaal je toekomstige afdeling of vestiging is. Kun je ermee uit de voeten? Waar kun je je mogelijk aan gaan storen? En zijn de valkuilen van het collectief misschien wel door jouw inbreng te vermijden? Wanneer je dit op voorhand weet en je bent positief over de antwoorden die je gevonden hebt, is jouw ‘fusie‘ met je nieuwe werkgever een stuk kansrijker!  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen