Opinie21 aug '12 12:43Aangepast op 21 aug '12 13:34

Column Corné van Zeijl | Drijfzand

Auteur: Pieter van den Akker

De zomerrally op de beurzen was gebaseerd op de verwachting dat de ECB obligaties van zwakke eurolanden zou opkopen. Dat gebeurt niet. Is de rally op drijfzand gebaseerd, Corné van Zeijl?

"Dat zal achteraf blijken", zegt BNR's Corné van Zeijl daarop. "De afgelopen paar keer dat het gebeurd is dat we elf weken achter elkaar stijgen, hebben we gezien dat het daarna gewoon stopt. Elf weken op rij is natuurlijk wel heel veel. Dan is een adempauze gewoon nodig. Dat is wat we op dit moment zien. Maar inderdaad, veel beleggers gaan er van uit dat er wel wordt ingegrepen door centrale banken of gaan uit van een monetaire stimulans. En daar hebben we nog even niets van gezien."

Deze week praat Griekenland met geldschieters en met Europese leiders over uitstel en over 11,5 miljard die ze in twee jaar willen bezuinigen. Reden voor vertrouwen? "Nee, juist helemaal niet", antwoordt hij. "Morgen gaat de Griekse premier Samaras met Juncker praten en vrijdag met Merkel. Dat duidt erop dat ze inderdaad wéér te weinig hebben bezuinigd en dat ze doelstellingen weer niet kunnen halen."

Gerelateerde artikelen