Ben van der Burg26 sep '14 06:52Aangepast op 29 sep '14 00:20

Column Ben van der Burg | Zeur niet als je iPhone buigt

Auteur: Ben van der Burg

Een paar jaar geleden gingen verschillende autodealers naast hun eigen merk ook zogenaamde vreemde automerken verkopen. Ik sprak een Toyota-dealer die ook Range Rovers aan de man ging brengen. Hij vond dat spannend. Toyota’s staan namelijk nooit stil. Hij wist dat de reputatie van Land Rovers te wensen over liet. Hij vond de Range Rover echter een mooie auto. Na een paar weken verkocht hij zijn eerste Engelse PC Hooft-traktor.

Zijn klant tikte 135 duizend euro af en reed weg. De dealer keek hem na. Hij had nog nooit zo’n dure auto verkocht. Na vijf minuten belde de nieuwe eigenaar. De Range Rover stond stil, hij kreeg hem niet meer gestart. De dealer in paniek. Hij dacht: daar gaat mijn goede klant. De Ranger Rover-eigenaar reageerde echter laconiek: "Dat weet je toch als je een Range Rover koopt".

Deze laconieke reactie zagen we afgelopen week niet bij de slachtoffers van een gebogen iPhone6 en de mislukte update van iOS8.0.1 en dat vond ik raar.

Vorige week kregen we een paar iPhone6'en en 6 Plus'en binnen. We waren er verguld mee. We konden genieten van het grotere scherm, de snelheid van de processor en de briljante camera. Een paar dingen vielen tegen. De iPhone6 is niet zo mooi. Het toestel heeft lelijke ronde randen en onbestemd plastic over de achterkant, ook de batterijduur blijft dramatisch. Om te zien is het zeker niet het high-end toestel dat je voor minimaal 700 euro zou willen hebben. Toch verkocht Apple in het eerste weekend meer dan tien miljoen mobieltjes. Waar zeuren we dan nog over?

Dat zeuren begon deze week. De eerste kopers van vooral de iPhone6 Plus merkten dat het toestel boog als je het toestel in een strakke spijkerbroek draagt. Een Belg vertelde: "Allez, gisteren ben ik vertrokken met de iPhone in de voorste zak van mijn broek. Ik heb er vier uur over gedaan om naar een huwelijk te rijden. Daar heb ik veel gezeten, maar toch ook twee tot drie uur gedanst. Om twee uur ben ik vertrokken en heb ik nog eens vier uur achter het stuur gezeten. In totaal zat de telefoon slechts achttien uur in mijn zak en ik had al prijs." Het lijkt inderdaad een Belgenmop.

Wat had dit zogenaamde slachtoffer dan verwacht? Dat een toestel met een aluminium case niet buigt. Ook de iPad buigt als je die in een broekzak propt, ook de iPhone5s is niet buigvrij. Stop hem dan niet in je broekzak.

Vandaag gaat de iPhone6 in Nederland in de verkoop. Ondanks de mankementen moet je gewoon in de rij gaan staan en met liefde minimaal 700 euro aftikken. Soms overstijgt een merk de kwaliteit van een product. Niets mis mee. Het is zoals de Range Rover-koper die zijn schouders ophaalt als hij met pech langs de weg staat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen