Bert van der Veer14 feb '14 07:28Aangepast op 14 feb '14 09:02

Column Bert van der Veer | Sexy Olympics

Auteur: Bert van der Veer

Het gebeurde tijdens de 3000 meter die Ireen Wüst won. De Russische Olga Graf had een fijne race gereden, ze zou er brons voor krijgen en opgelucht en op zoek naar wat meer lucht trok ze de rits van haar schaatspak tot net boven de navel naar beneden. Om zich enige seconden later te realiseren dat ze er niets onder aan had.

Erotiek op de winterspelen. Google eens op afbeeldingen van Lindsay Vonn, Tina Maze en Annette Gerritsen. Liefst poserend in bikini in de sneeuw, dat levert extra punten op. Maar hoe gaan ze vervolgens naar beneden of rijden ze hun rondjes? In opgepompte maanpakken, de wilde manen verstopt onder helmen, de zwoele oogopslag verborgen achter een sneeuwbril, moonboots als superuggs.

De sexyloosheid van de Olympische Winterspelen is door Studio Sport goed begrepen: de dagelijkse talkshow wordt gepresenteerd door Henri Schut.

Ik heb daar verder geen verstand van, ik vind Henri Schut deskundig en sympathiek, maar volgens mijn vrouwelijke adviesgroep is dat wat hij daar aan zijn kin heeft hangen een ‘compensatiebaardje’, haargroei die een gebrek aan machoness moet verhullen. Mij valt wel op dat Henri zich snel de kaas van het brood laat eten door zijn sidekick Erben Wennemars.

Het is gemopper in de marge. Hoe groot de afvaardiging van de NOS naar Sotsji is, is mij niet bekend, maar zelfs sporten waar ik de naam niet van weet (doorgaans plaatsvindend op kleurige plankjes) hebben hun commentator én deskundige.

Over misstanden van Russische aard gaat het niet meer. Maar als ik die honderden mensen zie op het Olympic Plaza, kijkend naar een nogal saaie medailleceremonie, vraag ik mij af: zullen ze door militairen met geweren gedwongen zijn daar te staan?

Boze gedachten. Ik kijk beter ijshockey met Anna Prugova op de iPad, freestylen met Ekaterina Stolyarova, speedskaten met Tatiana Borodulina.

Zo’n second screen is ineens een hele aanwinst.

Gerelateerde artikelen