Bert van der Veer16 mei '14 08:16

Column Bert van der Veer | Tafelspringer

Auteur: Bert van der Veer

"In mijn achtjarig bestaan als regisseur van Pauw & Witteman heb ik één keer een incident meegemaakt. Een beleefde jongen stond op uit het publiek en vroeg waar de toilet was. Het bleek om een studentenweddenschap te gaan. Nee, dan troffen de makers van RTL Late Night het beter."

"Sidekick Luuk was aan het eind van zijn grapjes- en filmpjesrubriek en er kwam iets met drie hondjes. Nog net was te zien dat een man door het beeld stoof. Start filmpje. Toch even een shot van de locatie. Terug naar het filmpje. Einde filmpje. Nog wat paniek in de studio.

Er waren twee dingen merkwaardig aan dit incident. Allereerst was er kennelijk geen afspraak of zoiets (verstoring van de uitzending) in beeld gebracht moest worden. Bij Pauw & Witteman en alle talkshows die ik daarvoor deed is daar ook nooit over gesproken. Ik vind dat de kijker het recht heeft getuige te zijn van alles dat zich in een liveshow afspeelt.

Vervolgens verscheen Humberto Tan in beeld. Hij liet weten dat er niets aan de hand was, er was alleen wat omgevallen… Dat kun je heel cool vinden, ik vond het een foutje van Humberto.

De attractiviteit van liveshows is nou juist het onverwachte. En als je dat onder het tapijt veegt mis je een kans. Maar ik ben natuurlijk ook wel een sensatiebak."

Gerelateerde artikelen