Bert van der Veer22 aug '14 06:49

Column Bert van der Veer | September

Auteur: Bert van der Veer

Ach, wat verlang ik naar september. Ieder jaar verlang ik naar september. Alles wordt dan weer normaal. Wat? Beter dan normaal.

De voetbalcompetitie is dan al begonnen, de stampotjes kunnen op tafel, geen druk meer op het dragen van een korte broek.

Ach, heerlijke tijd. Als herfstblaadjes (ook zo fijn: herfstblaadjes) dwarrelen de vragen om mijn hoofd? Bevalt de nieuwe locatie van Humberto? Heeft Matthijs nog iets nieuws in petto? Hoe doet Jeroen het alleen? Ik verheug me zelfs op de terugkeer van Winston en Albert, want B-nieuws gebracht door het C-team, het kon niet meer.

Is er dan niets dat ik zal missen? Zeker, De slimste bijvoorbeeld (vanavond de finale) en het einde van het wielerseizoen nadert. En is er dan niets waar ik tegenop zie? Zeker, die stomvervelende schaatswedstijden en nog meer burenruzies. En weet je waar ik ook zelfs zin in heb? In Fox.

Fox doet me denken aan een kat die een bal achternazit die aan zijn staart is bevestigd. Vrolijk stemmend, maar hopeloos. Welke Bassie heeft gedacht dat je een net kunt opbouwen met The Simpsons? Welke Bassie heeft de NOS het voetbal gegund? Welke Bassie denkt dat je met één Hollandse avond uit dat kwakkelende bestaan kunt komen?

Ik heb er zin in, in die eerste weken van september. Wat mij betreft moet daar een liedje voor omgebouwd worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen