Herbert Blankesteijn24 jan '13 15:18

En het wangedrag van die ballenjongen dan?

Auteur: Herbert Blankesteijn

Waarom gaat een ballenjongen in godsnaam op de bal liggen? En doe me een lol, hij lag zich na de schop van Hazard aan te stellen als de eerste de beste internationale topspits.

Iedereen heeft de mond vol van het wangedrag van Hazard van Chelsea. En zeker, je schopt een ballenjongen niet. Maar kunnen we ook even kijken naar het stuitende gedrag van deze blaag, die nog de zoon van de voorzitter van Swansea blijkt te zijn ook?

Swansea stond tien minuten voor tijd voor met 2-0. De ballenjongen had de bal. Zijn taak was op dat moment: zorgen dat de juiste partij de bal kreeg. Hij deed dat niet, hij hield de bal vast. Een thuisballenjongen.

Ik heb ze gezien, bij jeugdwedstrijden. Van die spelertjes die iets te goed naar de profs hebben gekeken. Die de bal bij een vrije trap voor de tegenstander nog even een schopje geven van hun doel af. Die vallen als Arjen Robben, en kronkelen van pijn als een Italiaanse prof.

Kortom, het voorzitterszoontje had zich voorgenomen namens zijn club tijd te rekken. Hij zou even wachten met het afstaan van de bal. En toen Hazard op hem afkwam, zag hij zijn kans schoon verder te provoceren en nóg meer tijd te rekken - en niet te vergeten lekker veel aandacht te krijgen. Wou Hazard de bal hebben? Mooi niet, ging hij erop liggen.

Gerelateerde artikelen