Herbert Blankesteijn23 okt '12 09:04

Een pc met Windows 7, het kan nog

Auteur: Herbert Blankesteijn

Tot vrijdag kun je overal nog pc's krijgen met Windows 7. Daarmee hou je alle opties open. Dus als je binnen een half jaar aan een nieuwe pc toebent: koop hem nu alvast.

Dit stukje gaat niet over de vraag of Windows 8 goed of slecht is. Het gaat over de vraag: zit ik straks vast aan Windows 8, of kan ik nog terug?

Bij Windows Vista was dat een paar jaar geleden een groot probleem. Veel consumenten en bedrijven kochten pc's met Vista en hadden spijt. Het systeem deugde niet of beviel gewoon niet. Ze wilden terug naar XP - downgraden was een paar maanden lang een belangrijk woord - maar de meeste klanten kregen de kans niet meer.

Of de inrichting van Windows 8 u zal bevallen is onzeker. Waarom risico nemen? Als u deze week nog een pc koopt, krijgt u er een met Windows 7, en krijgt u de mogelijkheid voor 15 euro te upgraden naar Windows 8. U maakt daarvan gebruik als u zin heeft, en anders niet. Als u Windows 8 installeert en het bevalt niet, dan kunt u altijd terug want u heeft nog de 'recovery'-cd van de pc die hem in de originele staat terugbrengt, dus naar Windows 7.

Als uw huidige pc nog maar een jaar oud is, is het overdreven nu alweer een nieuwe te kopen. U kunt voorlopig vooruit. Maar als u voorziet dat u over pakweg een half jaar toch een nieuwe nodig heeft, doe het dan nu. Vanaf vrijdag zullen de pc's met Windows 7 snel uit de winkels verdwijnen. Voor zover ze er zijn zullen ze gemiddeld wat duurder zijn dan de pc's met Windows 8.

Doe uzelf een plezier. Laat niet Microsoft bepalen hoe u werkt. Hou het in eigen hand, verzeker  u voor de komende drie jaar van een machine met een vertrouwd, deugdelijk systeem. Windows 7.

Gerelateerde artikelen