Hugo Reitsma14 feb '14 14:34Aangepast op 14 feb '14 15:32

Column Hugo Reitsma | Het Boulevardmodel

Auteur: Hugo Reitsma

Voordeel van zo’n affaire is dus wel dat u nu weet hoe het zit met het toezicht op de inlichtingendiensten. Zoals twee weken eerder met die toelagen van Weekers. Dit moeten we vaker zo doen.

Stel dat NSA-klokkenluider Edward Snowden hier nog eens komt, en op straat de awareness test over spionage. Zal-ie gek opkijken dat voorbijgangers uit hun hoofd het organogram kunnen tekenen van het toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. “Ik maak me nog wel zorgen, meneer Snowden, over de uitbreiding van signals intelligence naar kabelgebonden communicatie.”

Hoe hebben ze het publiek zo betrokken gekregen? – zal Snowden zich afvragen. Nou zo dus. Met een briefje bij een praatprogramma. Op zich niet origineel – die methode had zich al bewezen bij de problematiek rond alleenstaande minderjarige asielzoekers.

De Belastingdienst zette groffer geschut in. Het was ook een hopeloos systeem met al die toeslagen. En het kabinet stond op het punt dat met de huishoudtoeslag nog ingewikkelder te maken. Maar nadat een Bulgaars dorp was voorzien van huurtoeslag en een oranje pinpas, was de zaak flux verholpen.Ik zie hier mogelijkheden. Dit werkt tenslotte ook al jaren voor BN-ers op zoek naar aandacht in RTL Boulevard. En volgens mij heeft Poetin ‘m ook door.

Gisteren werd in de Tweede Kamer de arbeidsmarkt hervormd. De WW, het ontslagrecht, vaste versus flexibele arbeid. Járen over gediscussieerd. Dus waar is iedereen? – vroeg de verslaggeefster van het FD zich af. Voor aanvang Twitterde minister Asscher cynisch over ‘zinderende spanning’, met een foto van een verlaten Tweede Kamer.

Zo moet het dus niet. Maar gelukkig kan Sociale Zaken zich volgende week al revancheren. Dan staat op de agenda de “Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere wetten gericht op bevordering deelname aan de arbeidsmarkt voor mensen met arbeidsvermogen en harmonisatie van deze regelingen (Invoeringswet Participatiewet) (33161)

Alweer: even belangrijke als taaie materie. Maar staatssecretaris Jetta Klijnsma weet nu wat ze ongeveer moet doen om interesse te wekken. Ik denk iets met die jonggehandicapten.

Gerelateerde artikelen