Hugo Reitsma17 jan '14 12:51

Column Hugo Reitsma | The Blob

Auteur: Hugo Reitsma

Den Haag vandaag: Links heb je de SP, rechts de PVV, en daar tussenin de fusiepartij VVDPVDACUSGPD66. Helaas geen idee waar die laatste partij voor staat.

Eigenlijk is het nog erger. We worden geregeerd door de VVDPVDACDAGLCUSGPD66. Die coalitie is van Lenteakkoord tot Herfstakkoord verantwoordelijk voor de hervorming van de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de zorg. En ze gaan nog even door.

Vandaag wordt het historische besluit genomen de gaskraan in Groningen dicht(er) te draaien. Officieel door het kabinet, maar gisteren zat minister Kamp nog wel even voor overleg op de Kamer van SGP-voorman Van der Staaij.

Diezelfde dag haalde minister Schippers het cruciale wetsvoorstel voor winstuitkering in de zorg van de agenda. Reden: CDA, GroenLinks en de ChristenUnie zijn nog niet tevreden. Binnenkort moet de begroting bijgesteld, inclusief gederfde gasinkomsten. Dat gebeurt weer met Pechtold en Slob.

Allemaal nodig om het land te besturen, zegt het leiderschap van de VVDPVDACUSGPD66. En dat zal wel, maar wie kunnen we nog aanspreken op de resultaten? En, met twee verkiezingen in het vooruitzicht: hoe stem je de VVDPVDACUSGPD66 weg?

En tot slot de vraag: hoe gaan we de VVDPVDACUSGPD66 noemen? Ik suggereer: “The Blob” , naar de te gekke slechte horror scifi uit 1988. “A strange lifeform consumes everything in its path as it grows and grows.”

Gerelateerde artikelen