Hugo Reitsma11 okt '13 15:03

Column Hugo Reitsma | Haags drama

Auteur: Hugo Reitsma

Stond ik gisteren Teeven op te wachten om de ontkenning vast te leggen van een onzinbericht over een flauwekulkwestie – middenin een crisis! En dat is úw schuld.

Toch een record gebroken gisteren met het aanleveren van deze quote voor het nieuwsbericht van 17 uur: mínder dan een seconde! Wat mij betreft de juiste hoeveelheid aandacht voor het bericht dat Volkert van der G. geen proefverlof zou krijgen. Dat wisten we al, maar wanneer je hoort dat het officiële besluit eraan komt, kan je net doen of het toch nieuws is.

Daarbij: Teeven kan het verlof uiteindelijk niet tegenhouden. En trouwens: verlof of niet, in mei komt de moordenaar van Fortuyn gewoon vrij. Dat was de straf.

En tóch wil iedereen het weten, natuurlijk. Daarom staan we daar. Net zoals we avond aan avond bij het ministerie van Financiën staan te wachten op de onderhandelaars van coalitie en oppositie, die de begroting voor volgend jaar bijstellen. Bij hun teksten gisteravond kreeg ik de indruk dat ze het speciaal voor ons nog wat extra spannend maakten: “Onderhandelingen kunnen altijd lukken maar ze kunnen ook altijd mislukken” – Zijlstra. Slob: “Een akkoord is nog heel ver weg."

Weet u wel dat het daar binnen om de belasting op drinkwater gaat? En dat die met een of misschien wel twee tientjes omhoog gaat. Per jáár. Er komt extra geld voor onderwijs, maar hoe effectief dat is, hangt er vanaf hoe het besteed wordt. Dat is behoorlijk droge kost. Of zat u te wachten op de manier waarop onderdelen van het sociaal akkoord naar voren worden gehaald?

Zoals vaker in Den Haag: de inhoud is belangrijk, maar saai, het drama zit ‘m in de procedure. Daarom doen we daar voor u zo uitgebreid verslag van.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen