Kees de Kort8 jan '15 12:14

Column Kees de Kort | Het gaat lekker zo, met de prijsontwikkeling

Auteur: Kees de Kort

Bij de eurozone staat een klein minnetje bij de prijsontwikkeling. Volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort een goede zaak, maar hij vreest tegelijkertijd.

Kees de Kort
Kees de Kort

Een negatieve inflatie dus. "Hebben we dan straks positieve deflatie? Maar goed, een heel klein minnetje, dus dat betekent voor heel veel Europeanen goed nieuws. De lonen stijgen een klein beetje, de prijzen dalen, dus de koopkracht gaat langzaam maar zeker de goede kant op. Maar we hebben natuurlijk te maken met de bizarre world, de financiële markten. Die vertegenwoordigers worden op een of andere manier gek als het woord negatieve inflatie valt."

"Dus met een beetje pech voelt Mario Draghi zich gedwongen om over een paar weken dan toch maar wat te gaan doen om te kijken of hij het tij kan keren. Ik hoop niet dat hij het gaat doen, maar je weet maar nooit. De monetaire autoriteiten hebben tegenwoordig erg veel oog voor de financiële markten. Hopelijk dit keer niet al te veel, want ik zou zeggen: het gaat lekker zo, met de prijsontwikkeling."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen