Kees de Kort7 mei '15 12:03

Column Kees de Kort | Eén smaakje op het menu: crisis

Auteur: Kees de Kort

In Griekenland is dan misschien weer een 'deadlinetje' gehaald, daarmee zijn de problemen in het land verre van voorbij, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Een dag geen crisis, is een dag niet geleefd in Griekenland."

Kees de Kort
Kees de Kort

"Volgende week is er weer een nieuwe crisis en die week daarop weer. Het grote verhaal van Griekenland was, is en blijft dat hun schuld veel te groot is. Als daar niet significant op wordt afgeboekt, dan blijven de Grieken van crisis naar crisis hobbelen. Crisis is the name of the game, op het menu staat 'crisis, nog meer crisis en nog meer crisis'."

Wil daar een einde aan komen, dan moet Europa de Grieken tegemoet komen, stelt De Kort: "Wij als Eurozone, wij als Europeanen, willen de Grieken niet kwijt en de Grieken willen ook niet weg. Nu krijgen we het gemartel over die uitkomst, maar de grote vraag is of de grote Europese belanden bereid zijn op enig moment te accepteren dat ze een bijdrage moeten leveren in de vorm door een afboeking van die schuld. Tot dat moment blijft er een smaakje op het menu: crisis."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen