Kees de Kort10 sep '14 12:15Aangepast op 10 sep '14 16:29

Column Kees de Kort | Schots en scheef in het Verenigd Koninkrijk

Auteur: Kees de Kort

Duitsland heeft geen begrotingstekort meer en in het Verenigd Koninkrijk is David Cameron in paniek. "Ze beloven alles om de Schotten binnenboord te houden. Paniek in het VK, uitkomst onzeker", zegt macro-econoom Kees de Kort.

Kees de Kort
Kees de Kort

De ondernemers in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf worden iets positiever, zegt De Kort. Dat is goed nieuws, maar als je kijkt naar de getallen waarmee nu gerekend wordt, líjken die nog niet op getallen die een jaar of vijf geleden van toepassing waren." En de toekomst? "Dat is allemaal niet van harte, ze maken. Dus het gaat wat beter dan een maand geleden, maar daar is alles mee gezegd. Het is op geen enkele manier in overeenstemming met een groei van drie tot vier procent."

En in Groot-Brittannië? Daar is Dave in paniek. "David Cameron had tot twee weken terug de arrogantie dat hij zich niet kon voorstellen dat de Schotten uit het VK zouden willen wegstappen. Nu is er totale paniek: ze beloven alles wat los en vast zit om ze binnenboord te houden en ze dreigen met alles als ze niét aan boord blijven."

Gerelateerde artikelen