Kees de Kort4 nov '14 12:09

Column Kees de Kort | Amerikaanse politici helpen economie niet

Auteur: Kees de Kort

Wisselende Amerikaanse cijfers, Japanse koersstijgingen en corrupte Chinese ambtenaren. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Kees de Kort
Kees de Kort

"We hebben het vaak over Europese politici die geen enkele bijdrage leveren aan herstel van de economie, maar je kunt de Amerikaanse politici er ook niet van beschuldigen dat ze geholpen hebben. De tegenstellingen tussen de Democraten en de Republikeinen zijn ontzettend groot en er is het afgelopen jaar bijna niks gebeurd. De Senaat is in handen van de Democraten en het Huis in handen van de Republikeinen. Samenwerken lukte niet; geen maatregelen."

De verwachting is dat de verkieizingen gewonnen gaan worden door de Republikeinen en dat die de meerderheid krijgen in de Senaat én het Huis van Afgevaardigden, wat een voorbode kan zijn voor iets meer mogelijkheden om wetten aan te nemen. "Of die dan een veto krijgen van de president is een ander verhaal, maar er moet iets meer uitkomen dan de afgelopen jaren. Of dat de goede maatregelen zijn is weer een heel ander verhaal, maar in ieder geval méér maatregelen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen