Kees de Kort24 jul '14 14:15Aangepast op 25 jul '14 13:21

Column Kees de Kort | 'Binnenkort gaat het beter'-mantra

Auteur: Kees de Kort

Volgens een rapport van het IMF gaat de Amerikaanse economie vanaf 2015 toch écht groeien. Het bekende verhaal, zegt BNR's Kees de Kort. 'Ik geloof er niets van."

Kees de Kort
Kees de Kort

Het rapport bespreekt de Amerikaanse economie in 2014 en verder. De Kort: "Het IMF, dat zijn geen mensen die nieuwe inzichten geven. Het verhaal over 2014? De winter. Alleen in Amerika was de winter heel erg slecht, dus dat eerste kwartaal was waardeloos. Dat beïnvloedt de rest van het jaar."

Daarmee is 2014 in termen van economische groei voor de Verenigde Staten min of meer voorbij, zegt De Kort . "Ze verwachten1,7 procent. Beroepsoptimisten. Dat gaan we niet halen. Maar volgend jaar! Volgend jaar gaat het beter! Het mantra van alle officiële organisaties. Voor 2015 gaat het gewoon 3 procent worden. Zeggen ze."

"Er zijn natuurlijk wel wat risico’s. Het weer kan nog een keer tegenzitten. Opkomende markten kunnen tegenzitten. Toch staan voor 2015 alle seinen weer op groen. Het bekende, 'binnenkort gaat het beter'-verhaal, het officiële beleid. Maar ik geloof er niks van."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen