Kees de Kort6 sep '13 12:37Aangepast op 6 sep '13 14:14

Column Kees de Kort | Kurken weer op de flessen, voorlopig geen feest

Auteur: Kees de Kort

ECB-president Mario Draghi is voorzichtig over het herstel van de eurozone. Maar volgens Kees de Kort is dat een manier van Draghi om te zeggen: 'zet die kurken er maar weer op, want een feest is voorlopig nog niet aan de orde'.

Kees de Kort
Kees de Kort

"De rente blijft voorlopig heel laag. Dat was niet heel verrassend natuurlijk. Maar zijn uitspraken over de economische verwachting voor 2013 en 2014 waren eigenlijk vrij matig. Hij verwacht voor de eurozone in 2013 uiteindelijk een klein minnetje en een beetje herstel in 2014. Maar het is allemaal heel voorzichtig en een er volgde een heel verhaal over risico’s. Grondstoffen, emerging markets, financiële sector, bezuinigingen."

"Kortom; een kleine min in 2013, kleine plus in 2014. Maar allemaal nog veel onzekerheden. Die verhalen op basis van de inkoopmanagers die zeggen dat het dal gepasseerd is en dat het maar één kant op gaat, is volgens Draghi en de ECB totaal niet aan de orde. De autoriteiten gaan de zaken niet somberder voorstellen dan ze zijn. Ze proberen er altijd een zo positief mogelijke draai aan te geven. En dan toch maar een klein plusje in 2014, that’s it."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen