Kees de Kort15 mrt '13 13:17

Column Kees de Kort | Beleggen maakt plaats voor headline-handel

Auteur: Kees de Kort

Er kwamen donderdag bemoedigende cijfers uit de VS. Het aantal werkloosheidsuitkeringen daalde sterker dan verwacht. Het gevolg volgens Kees de Kort: headline-handel. Want beleggers en handelaren reageren direct. "We zijn enthousiast en gaan kopen."

Kees de Kort
Kees de Kort

"De meeste mensen die een persbericht maken weten hoe ze dat moeten aanpakken. Ze zorgen dat het beste cijfertje in de eerste regel staat. En dan krijg je natuurlijk beleggers en handelaren die erop gaan reageren. De headline-handel. Het eerste cijfertje ziet er best aardig uit en meer hoeven we niet te weten; we zijn enthousiast en gaan kopen. Zo komen de all-time highs in de wereld."

“Er wordt niet veel meer belegd. Het is headline-handel. Het eerste cijfertje zien en dan reageren. Als dat niet dramatisch slecht is, is het goed. Dus kunnen we kopen. Het is allemaal vrij simpel geworden."

"Dat er in de rest van het bericht ook allerlei andere aspecten van de arbeidsmarkt en de huizenprijzen doet voor de rest niet ter zake. We hebben de headline gezien en meer hebben we niet nodig. Dat blijkt behoorlijk te werken. Met beleggen heeft het helemaal niets meer te maken, dat is al voltooid verleden tijd. Maar voor de handel is het allemaal fantastisch."

Gerelateerde artikelen