Kees de Kort4 nov '13 13:23

Column Kees de Kort | Een raar verhaal

Auteur: Kees de Kort

Er is wat onduidelijkheid over de Amerikaanse inkoopmanagersindex. "Je gaat haast denken aan een complot. Het is een heel raar verhaal", vindt BNR's Kees de Kort.

Kees de Kort
Kees de Kort

Hij legt uit: "Je hebt een Amerikaanse organisatie die bekijkt hoe de cijfers over de inkoopmanagers zich ontwikkelen. Uitkomst bij de laatste cijfers over de industrie is dat het hoog en stijgend is. Een beetje."

Groot verschil
Tegelijkertijd is er ook een Britse organisatie die dat over de hele wereld doet en overal dit soort cijfers verzamelt, gaat hij verder. "Die hebben ook naar de Amerikaanse economie gekeken en die hebben een veel lager en dalend cijfer. Dat is opmerkelijk. Als er nou een puntje verschil tussen zit, zou je zeggen: dat kan allemaal. Maar dit is echt hoog en stijgend of veel lager en dalend."

De Kort merkt op: "Ik snap het niet helemaal. Ik ben geneigd om te zeggen dat de Britten meer gelijk hebben, want die hebben één systematiek die ze over de hele wereld gebruiken. Maar het blijft een opmerkelijk verschil, dat we in de gaten blijven houden."

Gerelateerde artikelen