Kees de Kort2 jul '13 12:54

Column Kees de Kort | Beleggers kijken alleen naar de VS

Auteur: Kees de Kort

Er zijn een paar cijfers uit de VS gekomen die bevestigen dat de economie een beetje groeit, weet BNR's Kees de Kort. "Er zit wat leven in de cijfers over de bouw, de inkoopmanagersindex is een klein plusje, maar de arbeidsmarktcomponent in dat getal viel weer behoorlijk tegen."

Kees de Kort
Kees de Kort

Hij roept in herinnering: "Daar hebben we het afgelopen week wel vaker over gehad. Er zijn meer cijfers geweest uit de VS, maar iedere keer opnieuw ziet de arbeidsmarktcomponent er niet zo geweldig uit. Vrijdag komen de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS in z'n totaliteit. Nu we een aantal tegenvallertjes hebben gezien, ben ik haast bang dat het opgetelde getal ook wel eens kan gaan tegenvallen."

Japanse en Europese beleggers kijken meer naar wat in Amerika gebeurt dan in Japan en Europa zelf, constateert De Kort dan. Heel vreemd, vindt hij, want 'de Europese economie is weliswaar niet zo groot als die van de VS, maar groot genoeg om eens te kijken naar wat er bij ons gebeurt'. "En om te kijken of we daar nou zo positief over moeten zijn. Dan krijg je heel andere verhalen natuurlijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen