Kees de Kort4 sep '13 15:09

Column Kees de Kort | Eigen boontjes doppen

Auteur: Kees de Kort

Mark Rutte vindt dat we meer onze eigen boontjes moeten doppen. Makkelijker gezegd dan gedaan, denkt Kees de Kort. "Kijken of Rutte in staat is om andere partijen ervan te overtuigen dat er dingen moeten veranderen."

Kees de Kort
Kees de Kort

"Structurele veranderingen doorvoeren is geen kwestie van vandaag op morgen, maar het gaat erom om het proces op gang te brengen en langzaam maar zeker verbeteringen door te voeren. Dat is één van de redenen dat we langzaam maar zeker in die lijst aan het wegzakken zijn."

Toch is volgens de 'macromannetjes' het dal bereikt. Maar wonderlijk genoeg zien buitenlandse banken dat toch nét iets anders. "Het gaat blijkbaar zó goed dat die buitenlandse banken allemaal zeggen: geef mijn portie maar aan fikkie. Deze bank wil ook graag geld verdienen, dus blijkbaar is gezien vanuit het buitenland de situatie in Nederland ontzettend onaantrekkelijk, want die buitenlandse banken die wíllen niet eens op de Nederlandse markt actief zijn."

En dat is vol-ko-men begrijpelijk, vindt Kees de Kort. "Die kijken naar wat de prijzen doen, of er betaald wordt voor de gelopen risico's? En dat is een heel sterk argument om de verhalen van Nederlandse makelaars met 25 kilo zout te nemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen