Kees de Kort24 jan '13 12:57

Column Kees de Kort | Beter? Niet in 2013

Auteur: Kees de Kort

Wie gelooft dat de wereldeconomie er in 2013 beter voor komt te staan, komt bedrogen uit. Die waarschuwing geeft BNR's Kees de Kort alvast maar. "Misschien een keer, maar niet in 2013."

Kees de Kort
Kees de Kort

De World Economic Outlook van het IMF is woensdag verschenen. De Kort legt uit: "Het IMF geeft een paar keer per jaar een groot rapport uit waarin ze aangeven hoe zij denken dat de wereldeconomie er voor staat en wat er de komende jaren gaat gebeuren. Dus je kunt in de loop der tijd volgen hoe het IMF erover denkt. 2011 was voor de wereldeconomie een prima jaar. 2012 was, weten we allemaal, tamelijk matig. Máár, zo was het grote verhaal, in 2013 zou het allemaal beter gaan. Maar als je de cijfers van het IMF bekijkt, dan zie je dat het IMF er helemaal niks van gelooft."

Kleine minnetjes
Nou ja, helemaal niks: "Het IMF gelooft best dat het íets beter zal gaan. Maar in vergelijking met een paar maanden geleden is er sprake van alleen maar kleine minnetjes. De wereld ziet er volgens het IMF een stukje minder mooi uit dan even geleden. Eén uitzondering, waar het dúidelijk minder is, is de eurozone. Dus al die mensen die roepen dat het binnenkort allemaal beter gaat.. Het gaat misschien wel een keer gebeuren, maar niet in 2013."

Gerelateerde artikelen