Kees de Kort24 sep '13 13:13

Column Kees de Kort | Beter dan de jokers in Washington

Auteur: Kees de Kort

De Fed is heeft veel weg van een emmer met kikkers, waarin iedere kikker anders kwaakt. Door verschillende boodschappen uit te sturen voldoet de federale bank volgens macro-econoom Kees de Kort niet aan zijn belangrijkste taak: het rustig houden van de financiële markten.

Kees de Kort
Kees de Kort

"Kortom: de financiële mannetjes worden helemaal nerveus, en financiële mannetjes die nerveus worden gaan verkopen en er gebeuren rare dingen. De realiteit is: je realiseert meer onrust. Maar goed, de economie draait gewoon door. De Chicago Fed National Activitiy Index, die probeert de ontwikkeling van de Amerikaanse economie te volgen, laat zien dat het iets beter gaat dan een maand geleden, maar de rode draad is: het sukkelt voort." 

Intussen doet Mario Draghi bij de ECB ook het nodige. En die begrijpt het beter dan de jokers in Washington. Zijn hoofdzaak is: hoe houden we de financiële markten te vriend. Hij heeft alweer gezegd: 'als er maar iéts gebeurt met jullie banken, dan koop ik alles wat los en vast zit, jullie hebben mij in de zak'. Dat het publiek dat niet begrijpt dat is bijzaak, de banken en de financiële mannen zijn weer rustig, want Mario gaat doen wat zij denken dat belangrijk is."

Gerelateerde artikelen