Kees de Kort13 feb '13 12:30

Column Kees de Kort | Woonakkoord is echt he-le-maal niks

Auteur: Kees de Kort

"Volkomen zinloos, volkomen kansloos, volkomen overbodig." Dat is de reactie van BNR's Kees de Kort op het gesloten woonakkoord. "Het is echt he-le-maal niks. Echt he-lemaal niks."

Kees de Kort
Kees de Kort

De Kort: "Waarom gaan die mensen in Den Haag niet een paar weken op vakantie? Dan doe ze niks in plaats van iets slechts."

Hij legt uit waarom de plannen bij hem slecht vallen: "De huizenmarkt is een combinatie van factoren. De huizenprijzen: daar wordt niet over gepraat. De arbeidsmarktvooruitzichten: daar maken ze geen woord aan vuil. De opstelling van de banken: daar maken ze geen woord aan vuil. Dit gaat over het onderdeel overheidsbeleid. We weten allemaal dat de huizenprijzen torenhoog zijn. De arbeidsmarktvooruitzichten zijn vrij somber. De banken doen per dag moeilijker. Dit voorstel moet dan mensen in beweging brengen."

Het moge duidelijk zijn dat De Kort er niet in gelooft dat het kabinet daarin slaagt. "Op basis van dit voorstel gaat er niet één Nederlander verhuizen en gaat er niet één huis extra verkocht worden. Dit is een beetje rommelen in de marges. Ze hebben een toetsenbordje van 10 knopjes en die gaan ze allemaal tweetiende verplaatsen. Dan denk je dat er wat gebeurt, maar, nee, het is volkomen zinloos, volkomen kansloos, volkomen overbodig."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen