Kees de Kort4 apr '13 14:12

Column Kees de Kort | Sombere bril

Auteur: Kees de Kort

De economische cijfers uit de VS vielen gisteren een beetje tegen. De werkgelegenheid was minder gestegen dan was verwacht. Alle reden voor BNR's Kees de Kort om de Amerikanen een flinke veeg uit de pan te geven.

Kees de Kort
Kees de Kort

Een voordeel als je de economie door een sombere bril bekijkt: het valt dan niet zo snel tegen. Precies de tactiek van Kees de Kort.

En toch zegt hij soms iets heel anders dan je verwacht. "Nou, het was niet tegengevallen hoor. Het was natuurlijk allemaal niet geweldig. Mijn idee van de Amerikaanse economie is dat het allemaal een beetje doorsukkelt: dus een klein beetje groei. Daar horen dit soort cijfers bij. De arbeidsmarkt wordt wat beter en de inkoopmanagersindex gaat ook wat beter, maar daar is ook alles mee gezegd."

Hij gaat verder: "Kijk, er zijn natuurlijk mensen die denken dat het binnenkort beter gaat met de Amerikaanse economie. Als je door die bril naar de cijfers kijkt, dan vallen ze tegen. Maar mijn bril is een andere. Ik denk dat het binnenkort slechter gaat. Dus dit past in het beeld dat mij voor ogen staat."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen