Kees de Kort20 jun '12 12:34

Column Kees de Kort | Centrale bankiers weten niet waar ze mee bezig zijn

Auteur: Kees de Kort

Beleggers hopen dat de Amerikaanse Federal Reserve een nieuwe steunronde zal aankondigen. Maar volgens Kees de Kort heeft de Fed weinig benul van waar het mee bezig is.

Kees de Kort
Kees de Kort

"De FED en andere de centrale bankiers zijn natuurlijk al vier, vijf jaar bezig met de wereld redden. En iedere keer als het erop lijkt dat ze iets gaan doen, wordt iedereen weer enthousiast. De centrale bankiers, of het nou de FED is of de Bank of Japan, de Bank of England of de ECB gaan de wereld redden. Je kunt kijken wat er afgelopen vijf jaar gebeurd is. En als je dan een ding een beetje op een rijtje zet, dan is een ding volkomen duidelijk. Ondanks al dat aanhalingsteken open, redden, aanhalingsteken sluiten, van de centrale banken zijn de problemen alleen maar groter worden."

"Kijk maar naar het verloop van de eurocrisis, kijk naar de ontwikkeling op de huizenmarkt, kijk naar de ontwikkeling van de pensioencrisis, kijk naar de ontwikkeling van spaarproblemen, kijk naar de ontwikkeling op de arbeidsmarkt. Alleen maar negatief. En iedere keer opnieuw een positief cijfer als de FED of de andere centrale banken iets gaan doen. Onbegrijpelijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen