Kees de Kort12 mrt '12 13:14Aangepast op 14 mrt '12 14:17

Column Kees de Kort | Slechte tijden

Auteur: Kees de Kort

"China komt in andere tijden terecht. De hoge groeicijfers gaan we voorlopig niet zien", stelt Kees de Kort vast. De op een na grootste economie van de wereld zit in het slop, weet de BNR-columnist.

De Chinese economie tekende in de maand februari voor het grootste handelstekort in 22 jaar. Net als de productie in fabrieken vielen de winkelverkopen ook tegen. Kees de Kort: "En wat gaan we dan roepen!? Kan er een nieuw steunprogramma ontwikkeld worden? Kan de economie weer gestimuleerd worden?"

Als het maar een beetje tegenzit, wordt er onmiddelijk geroepen om meer steun en meer maatregelen, verzucht De Kort. "Het is te triest voor woorden. De Chinese autoriteiten hebben de laatste jaren alles uit de kast getrokken om maar te voorkomen dat het misschien een keer wat minder zou gaan."

Maar bij een economie horen nu eenmaal op- en neergaande bewegingen, legt hij uit. "'Goede en slechte tijden. Als je dat tegenhoudt, creëer je problemen verderop in de tijd. De rekening wordt een keer betaald."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen