Kees de Kort7 nov '12 13:29Aangepast op 8 nov '12 13:27

Column Kees de Kort | Parlement VS moet samenwerken

Auteur: Fleur de Bruijn

“Het verschil tussen 5 en 7 november is niet groot. Nu wordt het tijd dat de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gaan samenwerken.”

Kees de Kort
Kees de Kort

Hij is weliswaar 'vroeg zijn mandje in gegaan', maar natuurlijk is Kees de Kort blij met de herverkiezing van Obama. Dat betekent niet dat hij geen kanttekening plaatst.

Schip in
"De meerderheid in de Senaat is nog voor de Democraten en de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinen. Het wordt tijd dat de twee gaan samenwerken." Volgens De Kort staat de fiscal cliff om de hoek te wachten.

“Er zijn nog zes, zeven weken en dat moet er een beslissing genomen worden, anders is een recessie een feit. In het parlement moeten ze gaan samenwerken, anders gaan ze het schip in”, aldus Kees de Kort.

Ben Bernanke
Het gevolg van de herverkiezing van Obama is ook een zekere verlening van de termijn van de voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, en het zal geen verrassing zijn dat Kees de Kort hier geen champagne voor zal opentrekken. “Het is een feit: zijn beleid is niet echt succesvol geweest.”

Luister naar de audio voor meer Kees de Kort, onder andere over de relatieve rust in Spanje.

Gerelateerde artikelen