Kees de Kort7 aug '12 12:59

Column Kees de Kort | Gelukkig, vakantie!

Auteur: Kees de Kort

"Gelukkig zijn er nu veel mensen op vakantie", weet BNR's Kees de Kort. "Dan worden er minder domme dingen gedaan, doen mensen minder domme uitspraken en lezen we minder domme verhalen."

Kees de Kort
Kees de Kort

Tot zover het goede nieuws, zegt De Kort. "Over een paar weken gaan we natuurlijk weer door waar we gebleven waren. Dan begint het gezeur allemaal weer. Maar deze dagen zijn er weinig berichten en gekke uitspraken door vakanties en de Olympische Spelen."

Een van de weinige opvallende zaken in de financiële wereld vormen op dit moment de koersen van de Europese aandelenmarkten. We kunnen zeggen dat die op het niveau van voor de eurocrisis zijn. "Dat kan je niet alleen zeggen, dat is gewoon zo", reageert De Kort.

Dobbelen
Hij gaat verder: "Dat is onbegrijpelijk. De aandelenmensen hebben zichzelf ervan weten te overtuigen dat de eurocrisis geen enkele invloed heeft. Dat is voor mij dé indicatie dat de kloof tussen de financiële markten en de realiteit. Als je op dít moment, terwijl de problemen zo groot zijn en groter worden, op het niveau staat van het moment waarop de problemen begonnen, dan zit je een beetje te handelen en te dobbelen. Je doet je best maar, maar de traditionele band tussen de economische realiteit en de beursrealiteit is er niet meer."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen