Kees de Kort6 aug '12 12:38

Column Kees de Kort | Raar verhaal

Auteur: Kees de Kort

"Onverwacht goed", zegt BNR's Kees de Kort over de resultaten van een enquête onder Amerikaanse bedrijven. Zeker, hier is sprake van een klein plusje, vindt hij.

Kees de Kort
Kees de Kort

"Uit het bedrijfsleven komen wel meer cijfers beschikbaar in de loop van de maand. Op basis daarvan had je niet kunnen rekenen op dit cijfers, het was beter dan verwacht", zegt De Kort.

Hij doelt vooral op de 160 duizend banen die erbij komen. Máár, gaat hij verder: "Er is ook een enquête gehouden onder het grote publiek. En het beeld daaruit was echt totáál anders. Daar waren, als je die enquête moet geloven, 200 duizend mensen hun baan kwijtgeraakt. En de beroepsbevolking dáált. De Amerikaanse bevolking groeit met 3 à 4 miljoen mensen per jaar, maar de beroepsbevolking daalt en het aantal mensen met een baan daalt ook."

Hij concludeert: "Op de een of andere mysterieuze wijze, ik weet ook niet precies hoe het kan, lopen de uitkomsten van beide enquêtes erg uit elkaar. Dat kan op maandbasis nog wel gebeuren, maar op langere termijn is dat een raar verhaal."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen