Kees de Kort14 jun '16 14:52

Het heeft weer zin om te brallen

Auteur: Thijs Baas

De nieuwe-economie-gelovigen leken een beetje ingekakt. Tot Microsoft besloot 26 miljard dollar te besteden aan een bedrijf dat eigenlijk heel weinig waard is, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Daarmee is er nieuwe hoop voor de brullers, de brallers en de investeerders van deze wereld. 'Blijkbaar zijn allerlei bedrijven bereid om krankzinnige bedragen te betalen voor iets wat heel weinig waard is. Microsoft heeft sowieso een verleden dat niet gelukkig is met overnames; Skype heeft veel geld gekost en niks opgeleverd, Nokia heeft veel geld gekost en is helemaal afgeboekt. En nu deze 26 miljard... mijn schatting is dat er 20 miljard afgeboekt kan worden.'

'Maar.. geld is voordelig! Je leent gewoon 25 of 26 miljard en je betaalt een half, maximaal 1 procent. Wat maakt het uit?' Volgens De Kort zijn alle grote ondernemingen op zoek naar wat er gaat gebeuren in de toekomstige economie. Deze investering is onderdeel van die zoektocht. Of het ook echt de nieuwe economie representeert is nog de vraag, maar men moet toch iets uitproberen en 'stilstaan is achteruitgaan', besluit De Kort.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen