Rob Jansen1 nov '13 18:43

Column Rob Jansen | Het Houdt Niet Op!

Auteur: Rob Jansen

Na de Libor nu dus de valuta. De Britse Barclays Bank heeft zes valutahandelaren geschorst wegens het vermoeden van fraude. De heren, onder wie de hoogste valutahandelaar Chris Ashton, zouden valutakoersen hebben gemanipuleerd.

In Zwitserland, de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn onderzoeken gestart naar de internationale valutahandel. In potentie kan dit net zo’n groot schandaal worden als de Libor-fraude, waarmee de Rabobank haar imago als betrouwbare bank heeft verloren.

Fraude komt voor in alle landen en in alle lagen van de maatschappij. Maar het is wel duidelijk dat hoe meer ermee te verdienen valt, des te verleidelijker het is om te frauderen. In de financiële sector hebben zijn klanten inmiddels belazerd met woekerpolissen, rentetarieven en valutakoersen.

Het grote probleem is dat je deze zaken niet kunt uitbannen. De Rabobank stond zich voor op een degelijk imago, maar bleek net zo corrupt als de rest. Ook in het valutaschandaal zullen hoge boetes worden opgelegd. Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar de financiële sector ons na het valutaschandaal mee gaat verrassen!

Rob Jansen

---

BNR-beurscommentator Rob Jansen bekijkt iedere dinsdag en vrijdag de ontwikkelingen op de beurzen. Wat is er aan de hand en wat kunnen we verwachten? Lees alle columns van Rob hier, of volg Rob op Twitter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen