Rob Jansen16 mrt '12 19:12

Column Rob Jansen | Hoe lang houdt de rally aan?

Auteurs: Rob Jansen en Thijs Baas

De AEX heeft weer een mooie rit achter de rug, en dat roept bij veel analisten de vraag op: wat hebben we nog voor de boeg? Feit is dat de index na een lange periode van kwakkelen de weg omhoog heeft gevonden.

Acht dagen op rij is de AEX hoger gesloten, de afgelopen week heeft de index er 10 punten bij gekregen. Aegon was de uitblinker met een plus van meer dan 15 procent.

De verzekeraar profiteerde van een oplopende lange rente en een oplopende dollarkoers. Aegon haalt meer dan de helft van zijn omzet uit de VS.

In de commentaren van analisten kom je nu al de vrees tegen voor een correctie. Maar er zijn er ook die geen hoogtevrees hebben. Immers, in Italië stelt Mario Monti orde op zaken, Portugal hoeft tot eind 2013 niet naar de kapitaalmarkt en haalt als zijn doelstellingen.

De ECB heeft veel tijd gekocht met de enorme injecties in het financiële systeem. Stel nu dat banken in de periferie van Europa die tijd gebruiken om orde op zaken te stellen, dan kan Europa in rustiger vaarwater komen. Een hogere economische groei in de eurozone is daarvoor wel een voorwaarde. Wie weet beklimmen we dan nog veel langer de gouden berg.

Rob Jansen

---

BNR-beurscommentator Rob Jansen bekijkt iedere dag de ontwikkelingen op de beurzen. Wat is er aan de hand en wat kunnen we verwachten? Lees alle columns van Rob hier, of volg Rob op Twitter.

Gerelateerde artikelen