Rob Jansen15 jun '11 15:58

[15-06] Rob Jansen: Gratis bestaat niet!

Auteur: Pieter van den Akker

Niks is gratis, en dat geldt dus ook voor nieuws. Hoewel we gewend zijn geraakt aan sites waar een schat aan informatie te vinden is, wordt nieuws gebracht en geduid door vakmensen. Daarom heeft het Financieel Dagblad besloten om voor artikelen op de vernieuwde website (www.fd.nl) geld te vragen.

Een logische stap, want er werken uitstekende redacteuren die het financiële nieuws toegankelijk maken. En vergis je niet, ook de persbureaus (Bloomberg, Reuters, ANP, etc.) zijn voor kranten kostbare 'grondstoffenleveranciers'.
Geld lenen aan banken en verzekeraars om ze door de crisis te slepen is ook behoorlijk kostbaar. Aegon weet er bijvoorbeeld alles van. Om relatief snel onder het juk van de overheid vandaan te komen, betaalt de verzekeraar 1 miljard aan rente en boete over een lening van 3 miljard. Het tekent de kracht van het herstel dat Aegon heeft doorgemaakt.
Die wetten van de economie, zouden ook voor Griekenland moeten gelden. Alleen is het herstel voor onze Zuidelijke vrienden ver te zoeken. Slechts draconische maatregelen zouden voor herstel kunnen zorgen, maar dat kan niet zonder verlichting van de schuldenlast.
En precies dat is de prijs die de schuldeisers moeten betalen voor een gezonde Griekse economie. U kunt er alles over lezen op de FD-site. Voor nog geen 4 euro per week!
Rob Jansen
BNR-beurscommentator

Gerelateerde artikelen