Oranjehandel29 apr '13 21:30

BNR Oranjehandel | Majesteit Pilsner

Auteur: Thijs Baas

Wie wordt de Koning van de vrijmarkt? Ja, misschien is dat wel... Jochem Karstanje, mede-oprichter van  Majesteit Pilsner.

Het biertje laat zich omschrijven als een helder volmout pilsener, een dorstlessend doordrinkbier met een fris bittere hop smaak. In samenwerking met de brouwerij de Leckere is het pilsener op ambachtelijke en traditionele wijze gemaakt met behulp van de beste duurzaam verbouwde ingrediënten.

"We hadden demajesteit.com al geregistreerd in 2001. Daar moesten we iets mee doen, dachten we, maar je doet er tien of elf jaar niks mee en opeens komt hét idee tijdens het drinken van een biertje. We zaten met smart te wachten om het idee uit te voeren."

Het is, zegt Karstanje, een biologisch organic premium pilsje, dat wordt gebotteld door de sociale werkplaats. Een treetje van 24 biertjes kost 30 euro. "We gaan na de kroning nog een toer door Nederland doen, als Willem-Alexander zelf ook door Nederland heen toert. Alle terrassen worden al voorzien van Majesteit voordat de majesteit zelf ook langskomt."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen