Oranjehandel22 apr '13 15:09

The Royal Café

Auteur: BNR Webredactie

Op 30 april opent het Royal Cafe haar deuren, voor het grootste internationale feest van Amsterdam. Alle culturen (jong, oud, zakelijk, families) komen samen om de beëdiging van Willem-Alexander te vieren.

Het feest vindt plaats in de Zuiderkerk in Amsterdam, begint om 12.30 en eindigt om 17.00 uur

Naast het live meekijken op groot scherm naar de beëdiging en inhuldiging, is er ook live muziek en entertainment in een Royal oranje sfeer. Er komt een DJ met sax, tango dansers op de Heineken-barren, een big band met spectaculaire danseressen, knappe "Mora" meisjes die bitterballen ronddelen en er is een uitgebreid kinderprogramma met oudhollandse spelletjes. Op het pittoreske buitenplein begint de Royal beleving al met tangodansers, muziek en spelletjes. Gezamenlijk maken de kinderen een kunstwerk, de tuin voor de koning en koningin, wat aangeboden gaat worden aan het nieuwe Koningspaar (mogelijk door Cora en Mora). The Gospel Queens starten het feest met alle gasten na de beëdiging met “Oh Happy Days”!

Het leek de initiatiefnemers - Jorieke Exler, Francois Hobma en Else Kodde - een buitengewoon goede aanleiding om buitenlandse expats die in Nederland wonen deel uit te laten maken van de oranjegekte! Er is ruimte voor maximaal 750 feestende mensen. "Het mooie is om in je evenement te geloven en er vol energie in te gaan, dan durf je dit risico met elkaar te nemen", schrijven zij. "Wij geloven in het mensen bij elkaar brengen, een social maatschappelijk rol vervullen en een podium te bieden waar expats, Nederlanders en het bedrijfsleven samen komen op dit bijzondere moment in de geschiedenis. Wij geloven ook in binden en verbinden dus niet in concurrentie (betere ideeën)."

Voor de bedenkers bleek een van de grootste uitdagingen te liggen in het onder de aandacht krijgen van het evenement, zonder marketingbudget. Zij worden hierbij geholpen door het internationale bedrijfsleven, internationale community-platforms zoals Expatica, The Guest Card, Corporate Housing, Amsterdam now, en Expat Centre.

Sponsors van het event zijn onder meer Mora, Old Amsterdam, Amsterdammertje, King en Heineken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen