Over BNR15 sep '11 17:04

Bas Westerweel nieuw op BNR

Auteur: Maurice Driessens

Bas Westerweel gaat in het nieuwe programma BNR Generatie Einstein vanaf aanstaande zaterdag twee generaties bijeen brengen. Wat hen bindt, is één gemeenschappelijke passie: ondernemen.

Bas Westerweel (48) weet met zijn ruime presentatie-ervaring hoe hij het beste uit jong en oud naar boven kan halen.

Van Klokhuis tot programma's voor omroep LLiNK: de televisiecarrière van Westerweel is divers.

Passie
Radio maken stond altijd al hoog op zijn verlanglijstje. “Ik ben blij dat ik aan de slag kan bij een ondernemende zender als BNR. In dit nieuwe programma kan ik ook mijn passie kwijt: met jong en onbedorven enerzijds en oud en wijs anderzijds over dezelfde drijfveer praten”.

In BNR Generatie Einstein zit een jonge ondernemer van twintig die net een bedrijf heeft gestart aan tafel met een ondernemer die al twintig jaar in het vak zit. In hoeverre verschilt hun visie en aanpak van elkaar en hoe kijken ze naar elkaars plannen?

Einstein
“BNR is altijd op zoek naar nieuwe kansen en wars van conventies. De aanstormende "generatie einstein" heeft lak aan bestaande regels en heeft bovendien ook niet te kampen met de ballast van "dat doen we al jaren zo", aldus BNR hoofdredacteur Paul van Gessel. Net als Bas krijg ik altijd erg veel energie van jonge mensen die hun droom verwezenlijken.”

Het idee achter BNR Generatie Einstein komt van de makers van het gelijknamige boek van Jeroen Boschma en Inez Groen. De generatie Einstein, ook wel generatie Y genaamd, is de generatie geboren na 1985 en opgegroeid in de digitale informatiemaatschappij. Een creatieve, multidisciplinaire netwerkgeneratie.

Innovatieve zaterdag
BNR Generatie Einstein is onderdeel van de innovatieve zaterdag van BNR Nieuwsradio. Programma's als BNR Duurzaam, BNR Denktank en BNR Gezond worden live op zaterdagochtend uitgezonden. Daarnaast brengt Harmke Pijpers om 12.00 uur ook de BNR Nieuwsupdate.

BNR Generatie Einstein: vanaf 17 september elke zaterdag om 11.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen