Over BNR1 dec '11 20:44Aangepast op 7 dec '11 16:28

BNR wint Marconi Award voor Beste Zender

Auteur: Maurice Driessens

BNR Nieuwsradio heeft de Marconi Award voor beste zender gewonnen. Hoofdredacteur Paul van Gessel: "Zelfs omvallende zendmasten weten wij nog op te vangen!"

De Marconi Awards zijn landelijke radioprijzen, door vakmensen voor vakmensen. Dit jaar werden deze radioprijzen voor de 17e keer uitgereikt. Voor het eerst in haar bestaan viel BNR Nieuwsradio in de prijzen, als beste radiozender van Nederland.

Paul van Gessel, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, is een gelukkig man: "Het is mooi om te zien dat je met steeds weer nieuwe mensen hele goede radio weet te maken. We blijven onszelf vernieuwen, met nieuwe mensen, nieuwe platformen en nieuwe programma's."

Publiek
Over de prijs is hij verder duidelijk: "Het is prettig om van vakgenoten uit zowel de commerciële als de publieke hoek te horen dat dat gewaardeerd wordt. Maar voor hén doen we het eigenlijk niet, we doen het voor onze luisteraars. Die wisten dit natuurlijk al lang."

"Iedere crisis is voor BNR een zegening. Daar waar anderen klagen, lossen wij problemen graag op. We gaan harder dan 130 kilometer per uur, en dat zónder technisch directeur!"

Juryprijs
De Marconi Awards worden gecombineerd met de AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw. Een vakjury komt ieder jaar aan de hand van een inventarisatielijst tot de uiteindelijke winnaars.

Lex Harding kreeg de Marconi Oeuvre Award uitgereikt als afsluiting van zijn imposante radiocarrière. De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar 3FM-nacht-dj Sander Hoogendoorn (BNN). Het was Hoogendoorns humor die de jury uiteindelijk overtuigde.

Gerard Ekdom (AVRO 3FM) won een Zilveren RadioSter. Voor deze publieksprijs waren ook Edwin Evers (Radio 538) en zijn VARA-collega Giel Beelen genomineerd. Evers won deze ster in het 6-jarig bestaan al drie keer eerder, Beelen tweemaal. Ekdom won de prijs voor het eerst, nadat hij al twee keer eerder was genomineerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen