57 met Ruud Koornstra

5717 sep 202058 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Hij meent het

We zijn allemaal een beetje god, zegt hij. Ook zo’n opmerking waarvan je misschien denkt: wat een aansteller, die Ruud. Maar hoor hem praten en je bent om. Ruud meent het. Hij denkt groot. Dat doet hij al zijn hele leven. Met succes. Hij is eigenlijk een Haagse straatvechter. Nu begeeft hij zich onder de groten der aarden; prinsen, dat soort mensen. Maar vergis je niet; er schuilt nog steeds een knokker in hem.

Tijd

Hij deed en doet van alles; zo was hij ooit tv-producent, nu is hij ondernemer, een groene ondernemer. Ondertussen is hij nationale energiecommissaris. Dat vindt hij belangrijk, want die hemel op aarde begint met de energietransitie. Hoe? Dat vertelt hij aan Roelof. Alles wat Ruud in zijn leven heeft gedaan, draagt bij aan zijn missie. Zo halverwege de vijftig rustig nadenken over afbouwen? Ben je gek! Het begint nog maar net.

Image
(LinkedIn Ruud Koornstra)

Over 57

Roelof Hemmen vierde in 2020 zijn 57ste verjaardag. Een opwindende leeftijd, vindt hij, die vragen oproept. ‘Hoe ben ik plotseling zo oud geworden? Hoe geef ik de rest van mijn leven zin?’ Hij heeft geen tijd voor flauwekul, want ‘het leven is te kort voor slechte wijn’. In 57 praat hij met generatiegenoten over deze levensfase. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Welke lessen hebben ze geleerd? Hoe zien ze hun toekomst?

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/podcast57, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door