57 met Diederick Kraaijeveld

571 okt 202052 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Kunstenaar

In de liefde gaat het goed met Diederick; hij is al járen gelukkig met zijn vrouw. Met zijn drie kinderen gaat het goed. Werk? Eén groot succes voor deze kunstenaar die toch maar mooi de moed heeft gehad om zijn journalistieke carrière te verruilen voor het kunstenaarsbestaan.

Onzeker

Nou ja okee, Diederick was een tijdje onzeker over de vraag of hij zichzelf kunstenaar durfde te noemen. Totdat hij zich realiseerde dat zijn werk mensen raakt. ‘Tja, dan ben je wel een kunstenaar, toch?’

Luister ook | 57 met Ruud Koornstra

Kalm geluk

Roelof benijdt hem al een jaartje of dertig, ‘vanwege jouw vanzelfsprekende, kalme geluk’. Diederick maakte van dichtbij mee hoe Roelof tien jaar geleden zijn vrouw verloor aan kanker en uiteraard wás hij er voor Roelof. Ze maakten mee hoe ze ineens ouder én ouders werden. Opa ook. Luister naar deze twee mannen die openhartig praten over werk, liefde, ziekte en het leven zelf. Hoe doen ze dat eigenlijk, ouder worden?

Over 57

Roelof Hemmen vierde in 2020 zijn 57ste verjaardag. Een opwindende leeftijd, vindt hij, die vragen oproept. ‘Hoe ben ik plotseling zo oud geworden? Hoe geef ik de rest van mijn leven zin?’ Hij heeft geen tijd voor flauwekul, want ‘het leven is te kort voor slechte wijn’. In 57 praat hij met generatiegenoten over deze levensfase. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Welke lessen hebben ze geleerd? Hoe zien ze hun toekomst?

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/podcast57, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door