57 met Margo Reuten

5729 okt 202052 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Sterren

Haar werk leverde haar een Michelinster op. En daarna nóg eentje. Reden voor weken champagne. Tot dat ze die ster weer moest inleveren. 'Fuck! Blijft een raar fenomeen', zegt Margo Reuten tegen Roelof. 'Dagelijks zit je aan de toppen van je kunnen en streef je perfectie na, maar je weet eigenlijk niet precies wat je moet doen om die ster terug te verdienen.' Toch is dat niet de reden dat ze zo hard werkt: 'Het is het mooiste wat er is. Hoe dan ook.'

Luister ook Roelofs gesprek met Ruud Koornstra terug

Liefde voor de zaak

Roelofs gesprek met Reuten gaat over tomeloze ambitie, keihard werken, liefde, wilskracht en passie. Liefde voor de zaak, voor eten en voor mensen. Ze wil mensen iets bijzonders meegeven, een compositie creëren op dat bord en alles uit een product halen dat erin zit. . Daar gaat het om. Die tweede ster komt misschien wel een keertje terug. En een derde misschien ook.

Levenswerk

Margo Reuten runt al jaren het Da Vinci in Maasbracht, samen met haar man Petro. Hun restaurant noemt ze 'mijn álles. Dit hier wat je ziet, het is álles. Mijn levenswerk. Ons levenswerk.” Ze slapen samen, werken samen, en noemt Da Vinci dan ook haar koninkrijk. 'Hij is de koning, en ik ben dan de keizerin', zegt ze met een grote lach.

Over 57

Roelof Hemmen vierde in 2020 zijn 57ste verjaardag. Een opwindende leeftijd, vindt hij, die vragen oproept. ‘Hoe ben ik plotseling zo oud geworden? Hoe geef ik de rest van mijn leven zin?’ Hij heeft geen tijd voor flauwekul, want ‘het leven is te kort voor slechte wijn’. In 57 praat hij met generatiegenoten over deze levensfase. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Welke lessen hebben ze geleerd? Hoe zien ze hun toekomst?

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je abonneren op de podcast? Dat kan op bnr.nl/podcast57, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door