57 met Michel Perridon

5710 dec 20201 uur 3 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Vrijheid

Ooit waste Perridon auto’s voor een paar guldens. Nu kan hij het zich permitteren om op een vrijdagmiddag naar Wenen te vliegen om daar een nieuwe piano te kopen. Een Bösendorfer. Hup, in z’n privévliegtuigje. Zijn schoonzus ging mee, want zij speelt wél piano. Hij kan een dag lang een rondleiding door de fabriek krijgen, dan terug naar huis vliegen en ’s avonds aan de hutspot. “Dát is ultieme vrijheid.”

Loyaliteit

Perridon creëert graag. Maar creëren doe je nooit alleen. Als je succesvol wilt worden, heb je volgens hem andere mensen nodig. Mensen die loyaal zijn. De mensen die hem hebben geholpen met zijn bedrijf, daar heeft hij daarom ook goed voor gezorgd, zegt hij. ‘Want als je niet kan delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.'

Loyaliteit wordt met loyaliteit beloond; zijn beste vrienden bijvoorbeeld, zijn al bijna een halve eeuw zijn beste vrienden.

De poen

Hij vindt zichzelf overigens eigenlijk best een beperkte ondernemer, wanneer hij zich bijvoorbeeld vergelijkt met de Amazons, Tesla’s en Apples van deze wereld. Dat zijn volgens Perridon de échte grote jongens. 'Musk en Jobs zijn mensen met een missie, bij mij ging het om de poen’.

Houtenjassenpark

Michel Perridon kan met de jaren steeds beter genieten van de kleine momenten: een bord zuurkool bij zijn moedertje bijvoorbeeld. 'Want ja, het houtenjassenpark komt steeds dichter bij.'

Luister naar dit openhartige gesprek over de drijfveren, de kicks, de legacy, de Perridontower (die er moet komen) de vrijheid, de loyaliteit, het vaderschap, de komaf, de liefde (‘ik weet niet of ik daar wel in geloof’) en de gemiste kansen van dit Rotterdamse straatschoffie vol plannen.

Over 57

Roelof Hemmen vierde in 2020 zijn 57ste verjaardag. Een opwindende leeftijd, vindt hij, die vragen oproept. ‘Hoe ben ik plotseling zo oud geworden? Hoe geef ik de rest van mijn leven zin?’ Hij heeft geen tijd voor flauwekul, want ‘het leven is te kort voor slechte wijn’. In 57 praat hij met generatiegenoten over deze levensfase. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Welke lessen hebben ze geleerd? Hoe zien ze hun toekomst?


Mede mogelijk gemaakt door