57 met Bas van Werven

5718 feb '21 06:0053 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

21

Bas staat ‘s morgens op en dan voelt hij zich 21. Let op: zo vóelt hij zich. Hij zíet iets anders. Namelijk een man van 57. Inmiddels een stiefopa (!), want dat gaat ook allemaal gewoon door. Maar hij vóelt zich dus 21. Vol energie en levenslust met ‘dezelfde gekkigheid, humor en positiviteit’. Hij heeft twee dochters en zijn grote liefde ook. Samen hebben ze er dus vier. Wat een weelde!

Afvallen

Overigens komt die energie niet uit de lucht vallen en zág hij een paar jaar geleden iets anders in de spiegel, namelijk Bas van Werven maal twee. Hij woog twee keer zo veel en voelde zich tachtig. Hij maakte een transitie door, dankzij een maagverkleining. Hij verloor 54 kilo. Het heeft hem bevrijd. Luister naar dit mooie gesprek over de nieuwe én de oude Bas. En over de Bas die hij níet is geworden, want er gaat een heuse acteur schuil in hem.

Over 57

Roelof Hemmen vierde in 2020 zijn 57ste verjaardag. Een opwindende leeftijd, vindt hij, die vragen oproept. ‘Hoe ben ik plotseling zo oud geworden? Hoe geef ik de rest van mijn leven zin?’ Hij heeft geen tijd voor flauwekul, want ‘het leven is te kort voor slechte wijn’. In 57 praat hij met generatiegenoten over deze levensfase. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Welke lessen hebben ze geleerd? Hoe zien ze hun toekomst?