Krijgt nieuwe baas zorgenkindje Philips er weer bovenop?

Beurs19 aug 202237 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Frans van Houten stopt - eerder dan verwacht - als topman van Philips. Hij wordt opgevolgd door zijn collega Roy Jakobs. Aan Jakobs de zware taak om het bedrijf weer op de rit te krijgen. Het bedrijf moet veel geld opzij zetten, verloor tientallen miljarden aan beurswaarde, liep imagoschade op en wordt overspoeld door rechtszaken.

Deze aflevering gaat niet alleen over Philips, maar ook over het wisselen van de topman. Helpt het altijd om de bestuurder te wisselen voor een andere kandidaat? En is het, zoals in het geval van Philips, wel slim om voor een interne kandidaat te gaan? Antwoorden krijg je van Stan Westerterp van Bond Capital Partners!

Ook in deze aflevering:

  • Just Eat Takeaway wordt tientallen procenten meer waard op de laatste handelsdag van de week: heeft topman Jitse Groen de boel weer onder controle?
  • Disney ligt onder vuur van een activistische aandeelhouder. Sportzender ESPN moet verkocht worden, vindt hij. Terecht? 
  • De acht grootste olie- en gasbedrijven van de wereld hebben in ‘t tweede kwartaal alle records gebroken: 110 miljard euro aan winst. Vooral Aramco springt eruit. Moet je dat soort aandelen nog kopen?

Mede mogelijk gemaakt door