Power-up in de arcade (of: speelhal), een teruggekeerd fenomeen

All in the Game9 jun 202236 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Speelhallen met arcadegames stierven vrijwel uit na de opkomst van spelcomputers voor thuis. De afgelopen jaren leeft dit klassieke fenomeen echter weer op. Dat bespreken we in deze speciale aflevering, op locatie bij Gamestate in Amsterdam.

In All in the Game praten BNR's techredacteur Joe van Burik, redacteur Linda Kloosterboer en audio producer André Dortmont over wat er speelt voor hen:

- Netflix biedt games aan op de smartphone, waaronder Exploding Kittens

- In juni worden de meeste nieuwe games aangekondigd en getoond, waaronder Stray op de PlayStation

- De nieuwe PlayStation Plus-abonnementen

Arcade / speelhalWat maakt een bezoekje aan een arcade (of: speelhal) zo leuk, ook als je misschien niet zoveel met games het - of denkt te hebben? Dat bespreken we in de 'main game' met diverse gasten, waaronder collega's Iwan Verrips en Michaël Roele, tijdens ons bezoek aan deze arcade in Amsterdam.

House of the DeadIn de retro-rubriek: House of the Dead, met collega Daniël Mol, redacteur van de Cryptocast, de Technoloog en BNR Digitaal.

WIN een avond onbeperkt gamen* met je collega's bij GamestateBen jij de beste in de game GRAND PIANO KEYS bij een locatie van Gamestate? Maak een foto van je high score, deel ‘m op je socials en tag daarbij BNR Nieuwsradio op Instagram (@BNRnieuwsradio) of Twitter (@BNR) om mee te doen.

De winnaar van deze actie wordt medio september 2022 bekendgemaakt in deze podcast. Dus: abonneer je vooral op deze podcast op je favoriete platform!

(*2 uur onbeperkt gamen met maximaal 20 personen, ter waarde van €600)