Amerika Podcast

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

Volgende aflevering:
Elke week een nieuwe aflevering.
Volg Amerika Podcast via:

Afleveringen

#199 Politieke loopgravenoorlog

In het Huis van Afgevaardigden is een commissie begonnen aan een impeachment onderzoek naar Joe Biden. Het is een afleidingsmanoeuvre voor de interne problemen in de Republikeinse fractie, maar het maakt de sensatie niet kleiner. Joe Biden heeft er last van, wat nauwelijks geldt voor Donald Trump, die in een tussenvonnis in New York werd veroordeeld wegens fraude. Beïnvloed dit alles de verkiezingscampagne? Dat vragen Bernard en David zich af. Jan is met vakantie.

28 sep • 53 minuten

#198 Zelenski zoekt steun

Als Amerikaan kun je deze week niet om Zelenski en Oekraïne heen. Hij is in New York bij de Algemene Vergadering van de VN, hij is in Washington in het congres, hij is in het Witte Huis en in het Pentagon. En natuurlijk is hij op de tv en op de radio. Maar waar hij vorig jaar nog als held werd ontvangen moet hij nu hard aan het werk om Amerikaanse steun te houden. Biden heeft hij, maar in het congres werd hij niet overal met getrokken portemonnee ontvangen. En hoe staat het er eigenlijk voor met de welwillendheid onder gewone Amerikanen?

21 sep • 58 minuten

Host