#16 Bericht uit Maga Land

Amerika Podcast27 dec 20191 uur 3 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Amerika Podcast is een tweewekelijkse serie van journalisten Jan Postma en Bernard Hammelburg.
De Amerika Podcast is een tweewekelijkse serie van journalisten Jan Postma en Bernard Hammelburg. (BNR)

Christanity Today, het invloedrijke blad dat in 1956 werd opgericht door Billy Graham, ’s werelds eerste ‘televangelist,’ kwam met een bitter hoofdredactioneel commentaar, waarin op Trumps aftreden wordt aangedrongen. Dat hoeft niet via een impeachment. Een verkiezingsnederlaag is misschien wel verkiesbaar. Trump is natuurlijk woest, en binnen de evangelische beweging heeft hij nog steeds bij velen een messiaanse betekenis. Hoe zit het eigenlijk met de macht en betekenis van de evangelische beweging?

Intussen strijden de Republikeinse en Democratische politieke leiders, Mitch McConnell en Nancy Pelosi, over de regie van de impeachmentprocedure in de Senaat. Trump gaat enorm tekeer tegen Pelosi.

Op 4 februari houdt Trump zijn ‘state of the Union’-toespraak – waarschijnlijk midden in het impeachment-geweld. In de Democratische voorverkiezingen zijn de kandidaten er vooral op uit met elkaar te kissebissen over details. Waar blijft het krachtige verhaal waarmee ze de strijd tegen Trump aankunnen?

De nieuwe Amerika Podcast, met Jan Postma vanuit Cincinnati, en Bernard vanuit New York.