#17 Trumps Iran-clash met Biden

Amerika Podcast9 jan 202049 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Amerika Podcast is een tweewekelijkse serie van journalisten Jan Postma en Bernard Hammelburg.
De Amerika Podcast is een tweewekelijkse serie van journalisten Jan Postma en Bernard Hammelburg. (BNR)

En ze kijken natuurlijk ook naar de clash met zijn belangrijkste Democratische rivaal: Joe Biden, die als vicepresident een van de architecten was van de Irandeal. Oh ja, dan is er ook nog steeds de impeachment.

Luister ook | #16 Bericht uit MAGA-land

Amerikaanse politici, bondgenoten, vijanden: iedereen zat te wachten op de argumentatie van team-Trump over de moord op Soleimani. Bij de kiezers ging het daar in eerste instantie niet om. Voor hen staat de vraag voorop of Trump nu een buitenlandbeleid ontwikkelt waarin ze vertrouwen: veiligheid voor de Amerikaanse burgers en soldaten, bescherming tegen de grootste tegenstanders. Kortom, America First. Joe Biden houdt de kiezers voor dat Trump het land in groot gevaar brengt en geen jota snapt van geopolitiek. En dat hij de man is om nog net op tijd in te grijpen.

Luister ook | Oekraïne is spil in Trumps impeachmentproces

Het is een belangrijk onderwerp voor de verkiezingsstrijd, die in de eerste week van februari officieel begint met de caucus (voorverkiezingen in Iowa. Die valt waarschijnlijk samen met de start van de tweede fase van de impeachment: het ‘proces’ tegen Donald Trump in de Senaat. Hoe staat het daarmee? Nog steeds niet zo best voor de Democraten. Waar zijn ze aan begonnen?

De nieuwe Amerika Podcast, met Jan Postma vanuit Washington en Bernard vanuit Amsterdam.