#40: Losers en sukkels

Amerika Podcast9 sep 20201 uur 6 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Anonieme bronnen

Het Witte Huis ontkent het hele verhaal. En wat is een verhaal op basis van anonieme bronnen waard? In de nasleep van deze rel zei Trump nog iets opmerkelijks: hij distantieerde zich van de legerleiding, die hem tegen zou werken. Bernard en Jan kijken naar wat de Amerikaanse militairen en de kiezers ervan vinden.

Lees ook | Trump in de clinch met Amerikaanse legertop

Boek Michael Cohen

Natuurlijk ook aandacht voor het boek van Trumps voormalige regelaar Michael Cohen. Volgens het boek huurde Trump een nep-Obama in (in de Amerikaanse pers een ‘faux-bama’ genoemd) zodat hij hem in een filmpje kon ontslaan. Hij liet zich verder laatdunkend uit over zwarte politici, artiesten en wereldleiders. En dan is er nog die fascinatie voor Poetin. Cohen haalt uit, maar veegt ook zijn eigen straatje schoon. Hij schreef zijn boek niet voor niets vanuit de cel.

Over de Amerika Podcast

De wekelijkse Amerika Podcast wordt gepresenteerd door Jan Postma vanuit Washington DC en Bernard Hammelburg vanuit New York (of Amsterdam, als dat zo uitkomt). In de aanloop naar de presidentsverkiezingen hoor je iedere woensdag om 15:30 uur een voorproef van de podcast op BNR. De volledige aflevering luister je als vanouds via je favoriete podcastapp of via bnr.nl/amerika.